آخرین اخبار

8. شهريور 1394 - 10:45   |   کد مطلب: 3143
گزارشی از فرصت هایی که در سیستان می سوزانند؛
نمایندگانی که سرمایه گذار استرالیایی را فراری دادند
سیستان و بلوچستان یکی از بهترین استان هایی است که به دلیل وزش مداوم باد در آن به ویژه بادهای 120 روزه سیستان می توان از انرژی بادی آن به نحو احسنت استفاده کرد چرا که بر طبق نقشه های ماهواره های هواشناسی بین المللی قابلیت احداث توربین بادی در منطقه سیستان برای تولید بیش از 30 هزار مگاوات برق وجود دارد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي كهگيلويه به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به منظور تولید دو سوم برق مصرفی نیروگاه های استان روزانه بیش از چهار میلیون لیتر گازوئیل و مازوت به وسیله تانکر های حمل سوخت از استان های هرمزگان و اصفهان به نیروگاه های استان حمل می شود که علاوه بر بار ترافیکی، آلودگی محیط زیست را نیز در بردارد.
موقعیت سیاسی منطقه، مشکلات حمل و نقل فرآورده های نفتی و هزینه های آن به منظور تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های حرارتی و درخواست کشور های همسایه برای برق استفاده از انرژی باد برای تأمین برق را برای استان الزام آور کرده است. همچنین سرمایه گذاری بر روی توربین های بادی در دراز مدت موجب کاهش هزینه های بسیاری در صنعت برق خواهد شد.
تحقیقات نشان داده که سیستان و بلوچستان به خصوص منطقه فلات سیستان ظرفیت بالایی از انرژی باد را داراست که شواهد تاریخی از جمله آسباد های سیستان و بهره گیری گذشتگان از این انرژی در مناطق روستائی نشان دهنده آن است.

استفاده از انرژی باد رشد و توسعه یافتگی استان را دربردارد 
مجری طرح نیروگاه های بادی و خورشیدی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: در صورت سرمایه گذاری و احداث توربین های بادی در منطقه قابلیت حداقل نیمی از برق تولیدی در ایران در سیستان وجود دارد همچنین درحال حاضر در سیستان یک توربین وجود دارد که تاکنون بیش از 3 هزار و 200 مگاوات برق تولید کرده است که تولید این مقدار برق بالغ بر یک میلون و 600 هزار لیتر در مصرف گازوئیل صرفه جویی شده است و با این مقدار تولید توسط توربین بالغ بر 544 میلیون تومان درامد حاصل از فروش انرژی توربین به وقوع پیوسته است .
غلامرضا سرگلزایی با بیان اینکه سیستان دارای برتری های فراوان برای احداث مزارع برق بادی است، افزود: تداوم وزش باد در تمام طول سال در منطقه میل نادر و حاشیه فلات هامون، همسایگی با کشورهای متقاضی برق، جهت ثابت و بدون تغییرات زیاد باد و مسطح بودن زمین و توپوگرافی اندک از مزایایی است که در احداث نیروگاه های بادی قابل توجه است و در سیستان وجود دارد.
وی ادامه داد: به همان میزان که از سایر تکنولوژی ها برای تولید انرژی در دنیا استفاده می شود سهم عظیمی از تولید انرژی از باد گرفته می شود و اگر برق تولیدی آنها به قیمت صادراتی خریداری شود این صنعت دراستان رشد خواهد کرد. همچنین از انرژی باد می توان برای خنک کردن بویلر ها در نیروگاه های فسیلی به جای آب استفاده کرد.
وی در این راستا افزود: قدرت مانور زیاد جهت بهره برداری وقابلیت احداث سریع، نداشتن آلودگی محیط زیست نسبت به سوخت های فسیلی و کاهش گازهای گلخانه ای، برق رسانی به روستاها و عشایر، اشتغالزایی و صادرات برق به کشورهای همجوار مزایای استفاده از انرژی باد در منطقه می باشد.

قوانین دست و پاگیر و بی رغبتی مسئولان مانع از جذب سرمایه گذاران در استان شد 
دبیرکمیته فنی استاندارد توربین های بادی ایران گفت: قوانین دست و پاگیر، بی رغبتی مسئولان و نمایندگان استان باعث عدم استفاده از انرژی باد در استان شده است چرا که طبق مصوبه دولت و اصل 44 قانون اساسی این گونه فعالیت ها باید توسط بخش خصوصی به انجام برسد اما قوانین دست و پاگیر و بوروکراسی اداری و تحریم های اقتصادی بر مشکلات سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی در این زمینه افزوده است.
سرگلزایی عنوان کرد: جهت استفاده از انرژی باد در استان سرمایه گذاران متعددی از کشورهای فنلاند، انگلستان، دانمارک، ترکیه و چین دعوت شدند که متقاضی احداث نیروگاه بادی بودند اما قوانین دست و پاگیر و عدم حمایت های لازم از این سرمایه گذاران به عنوان بخش خصوصی انصراف خود را از احداث نیروگاه بادی در سیستان اعلام کردند.
وی با بیان اینکه یک ایرانی مقیم استرالیا یکی از سرمایه گذارانی بود که به دلیل عدم همکاری بانک های ایرانی و اختلاف بر سر امکان انتقال سود به حساب وی با وجود میل به سرمایه گذاری فرصت همکاری با وی از دست رفت، افزود: تماس ها و مکاتبات بسیاری با برخی نمایندگان مجلس برای همکاری در خصوص احداث نیروگاه های بادی انجام شد اما این مکاتبات با بی توجهی از سوی آنان روبرو شده است.
انتهای پیام/

دیدگاه شما

http://khabarlendeh.ir/
http://sobhezagros.ir/
آفتاب جنوب
پایگاه اطلاع رسانی شهرستان چرام
خبر دیشموک