به گزارش پايگاه خبري تحليلي كهگيلويه، گرچه همه خوراكي ها براي سلامتي مفيد هستند اما بعضي از آنها را بايد با احتياط مصرف كرد زيرا با توليد گاز طي فرايند تخمير در روده بزرگ، باعث ايجاد نفخ مي شوند. اين تاثير در بعضي افراد چنان شديد است كه تحمل ناراحتي را غير ممكن مي سازد. از جمله اين خوراكي ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
گلوتن ماده اي آسيب زا به روده است كه كه باعث نفخ شديد مي شود و مي تواند بعضي افراد را از فعاليت هاي روزانه بازدارد. گلوتن در اكثر غلات مورد استفاده براي نان، آرد، ماكاروني، بيسكوييت و... وجود دارد.
به طور كلي بهتر است مصرف فيبرها تا 20 گرم در روز كاهش يابد. سبزيجاتي مانند لوبيا، عدس و نخود، ميوه هايي نظير سيب، انجير، ميوه هاي قرمز و كربوهيدرات ها از جمله نان، ماكاروني و برنج داراي فيبر هستند.
ميوه ها مي توانند منشا نفخ معده باشند اما با اين حال مصرف آنها براي بدن لازم و مفيد است. بخارپز كردن ميوه ها يكي از روش هاي مفيد جهت هضم بهتر خواهد بود.
بعضي از افراد نسبت به لبنيات حساس هستند و نمي توانند لاكتوز را هضم كنند. بهتر است اين افراد از مصرف شير و پنير پرچرب پرهيز كنند.
سبوس غلات كه در تركيب بعضي نان ها و كيك ها وجود دارد حاوي مقدار بالايي فيبر است كه سيستم گوارش نمي تواند آن را هضم كند. توصيه مي شود همراه با غذاهاي حاوي سبوس مقدار زيادي آب ميل شود تا دفع فيبرها تسهيل شود.
توصيه مي شود نخود و لوبيا ده ساعت قبل از پخت خيس شود تا از ايجاد نفخ آنها پيشگيري گردد. همچنين بهتر است سبزيجات سبز كنسروي نيز پيش از مصرف در آب سرد خيس شود.
در صورتي كه نان سفيد باعث نفخ مي شود مي تواندي آن را در تستر بگذاريد تا كمي برشته شود و هضم آن راحت تر گردد.
خوراكي هاي ضد نفخ معده
نفخ غالبا بسيار ناراحت كننده و با درد همراه است. براي كاهش اين ناراحتي، بهتر است از خوراكي هايي استفاده شود كه براي تعادل دروني بدن مفيد باشد و در واقع بتواند نفخ را كاهش دهند.
بهتر است بدانيد كه آرام غذا خوردن و خوب جويدن لقمه ايجاد نفخ را كاهش مي دهد زيرا هضم را تسهيل مي كند.
دیدگاه شما